­ YANUÇ | Kültür Portalı

Yanuç - Amasya

Yanuç Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg. un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç malzemeleri için:

  • 500 gr. çökelek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz

Yanuç Nasıl Yapılır

Un ve diğer malzemelere azar azar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bir kenarda maydanoz ince ince kıyılır, çökelekle karıştırılır. Hazırlanan hamurdan 6 tane beze yapılır. Bu bezeler oklavayla açılır. (1,3 mm kalınlığında) hazırlanan yufkaların yarısına iç malzemesi konur. Diğer yarısı üzerine yarım ay şeklinde kapatılır. Odun ateşinde saç üzerinde alt üst edilerek pişirilir. Piştikten sonra tepsiye alınanların üzeri tereyağ ile yağlanarak servis edilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6654    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı