Yanuç - Amasya
Yanuç Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
İç malzemeleri için:
- 500 gr. çökelek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım demet maydanoz
Yanuç Nasıl Yapılır
Un ve diğer malzemelere azar azar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bir kenarda maydanoz ince ince kıyılır, çökelekle karıştırılır. Hazırlanan hamurdan 6 tane beze yapılır. Bu bezeler oklavayla açılır. (1,3 mm kalınlığında) hazırlanan yufkaların yarısına iç malzemesi konur. Diğer yarısı üzerine yarım ay şeklinde kapatılır. Odun ateşinde saç üzerinde alt üst edilerek pişirilir. Piştikten sonra tepsiye alınanların üzeri tereyağ ile yağlanarak servis edilir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Yanuç
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6780
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı