­ YARMALI KARALAHANA (PANCAR) SARMASI | Kültür Portalı

Yarmalı Karalahana (Pancar) Sarması - Giresun

Yarmalı Karalahana (pancar) Sarması Melzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ pancar
  • 3 su bardağı mısır yarması
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 2-3 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Karabiber, tuz

Yarmalı Karalahana (pancar) Nasıl Yapılır

Pancarlar ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Soğumaya bırakılır. Mısır yarması, bulgur, pirinç ve diğer malzemelerle harç hazırlanır etli sarma gibi sarılır. Tepsi veya tencereye dizilir üzerine yağ ve bir miktar su ilave edilerek pişirilir. Sıcak yada soğuk olarak servis edilir. 

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1851    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe