­ YOĞURTLAMA | Kültür Portalı

Yoğurtlama - Denizli

Yoğurtlama Malzemeleri Nelerdir

  • 4 adet patates
  • 10 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gr. Süzme yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurtlama Nasıl Yapılır

Patatesler yıkanarak soyulur ve parmak şeklinde doğranır. Biberler yıkanır. Süzme yoğurt bir kapta çırpılır. İçerisine yeteri kadar su ve tuz eklenir. Patatesler ve biberler bir tavada kızartılır. Kızartılan malzemeler ayrı bir kaba alınarak, üzerine yoğurt dökülür.

Tarif: Hüseyin TÜRKSEVER Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4091    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2022 Salı