Yoğurtlama - Denizli
Yoğurtlama Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet patates
- 10 adet biber
- 1 diş sarımsak
- 300 gr. Süzme yoğurt
- Sıvı yağ
- Tuz
Yoğurtlama Nasıl Yapılır
Patatesler yıkanarak soyulur ve parmak şeklinde doğranır. Biberler yıkanır. Süzme yoğurt bir kapta çırpılır. İçerisine yeteri kadar su ve tuz eklenir. Patatesler ve biberler bir tavada kızartılır. Kızartılan malzemeler ayrı bir kaba alınarak, üzerine yoğurt dökülür.
Tarif: Hüseyin TÜRKSEVER Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4091
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2022 Salı