Yumurtalı Kenger - Diyarbakır
Yumurtalı Kenger Malzemeleri Nelerdir
- 1-1,5 kg kenger
- 2-3 adet yumurta
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ (kızartma için)
- Tuz
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı un
Yumurtalı Kenger Nasıl Yapılır
Kenger temizlenip üzerine bir su bardağı kadar su verilerek suyunu çekinceye kadar haşlanır. Çok yumuşamamasına dikkat edilir. Haşlanan kenger tuzlanıp önce una, sonra yumurtaya bulanarak kızartılır. İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir. Bu yöntem ile pişirilen kengere “balıklı kenger” denilmektedir.
Diğer bir tarif ise; Kenger temizlenip yemeklik doğranır ve haşlanır. Tuz ilave edilir. Yumurta tavada omlet gibi pişirilir. Sarımsak ilave edilir. (sarımsaklar 2-3 parçaya bölünerek veya bütün konulur) - Karışıma haşlanan kenger katılıp tekrar kavrulur. NOT: Servis sırasında sarımsaklı yoğurt kullanılabilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3143
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı