ZERDE TATLISI - Nevşehir
Malzemeler: 1 çay bard.pirinç, 7 çay bard. su, 2 çay bard. toz şeker, 2 tatlı kaşığı safran, 2 yemek kaşığı nişasta, 1-2 damla gül suyu, Üzeri için: Dolmalık fıstık, kuş üzümü vs. Hazırlanışı: Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak su ile bir kaseye ıslatın. Pirincinizi bir bardak su ile yumuşayana kadar pişirin. Üzerine süzdüğünüz safran suyunu ve 5 çay bard. suyu ilave edin. Diğer tarafta nişastayı bir fincan soğuk su ile eritip üzerine ekleyin, hafif kıvam alana kadar pişirin. Kaselere paylaştırın ,üzerini dolmalık fıstık, kuş üzümü ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2927
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ekim 2017 Çarşamba