Zerde Tatlısı - Nevşehir
Zerde Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 çay bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı safran
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1-2 damla gül suyu
Üzeri için:
- Dolmalık fıstık
- Kuş üzümü
Zerde Tatlısı Nasıl Yapılır
Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak su ile bir kaseye ıslatılır. Pirinç bir bardak su ile yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine süzülen safran suyu ve 5 çay bardağı su ilave edilir. Diğer tarafta nişasta bir fincan soğuk su ile eritilip üzerine eklenir, hafif kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılip ,üzeri dolmalık fıstık, kuş üzümü ile süslenir. Soğuk olarak servis edilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4195
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2025 Çarşamba