­ ZERDE TATLISI | Kültür Portalı

Zerde Tatlısı - Nevşehir

Zerde Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1-2 damla gül suyu

Üzeri için:

  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü 

Zerde Tatlısı Nasıl Yapılır

Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak su ile bir kaseye ıslatılır. Pirinç bir bardak su ile yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine süzülen safran suyu ve 5 çay bardağı su ilave edilir. Diğer tarafta nişasta bir fincan soğuk su ile eritilip üzerine eklenir, hafif kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılip ,üzeri dolmalık fıstık, kuş üzümü ile süslenir. Soğuk olarak servis edilir. 

Görüntülenme Sayısı : 4195    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2025 Çarşamba