­ ZEYTİNYAĞLI PARMAK YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması - Denizli

Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan yaprağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kimyon
  • 1 kilo asma yaprağı

Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Bir tencerede zeytinyağı ve pirinç biraz kavrulur. İçine salça, kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir. Sonra taze soğan yaprağı ve maydanoz koyulur. Önceden haşlanmış olan asma yapraklarının içine bu harçtan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir. Yeterince su koyularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Tarif: Hatice KURU Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4411    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2022 Pazartesi