Safranlı Zerde - Karabük
                
                
                    Yörenin ismini taşıyan safranlı zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor. 
Safranlı Zerde Malzemeleri Nelerdir
	- 1/2 kg nişasta 
 
	- 1/2 kg. pirinç 
 
	- 1, 5 kg toz şeker 
 
	- 250 g antep fıstığı
 
	- Yarım çay kaşığı safran
 
 
Safranlı Zerde Nasıl Yapılır
 
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir. 
 
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Safranlı Zerde
                                            Görsel Sahibi: Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Safranlı Zerde
                                            Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        10970   
                            Eklenme Tarihi :
                                28 Aralık 2012 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                24 Ekim 2023 Salı