Çullama - Karaman
Çullama Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı tereyağı
- 1/2 kg. kıyma
- 1 fincan pirinç
- 2 adet soğan
- 1 fincan un
- 1 demet maydanoz
- Yeteri kadar tuz, karabiber
- 4 adet yumurta
Çullama Nasıl Yapılır
Pirinç haşlanır. Maydanozun yarısı ve soğan ince doğranır. Kıymaya ilave edilir. Haşlanmış pirinç, tuz ve biber konularak yoğrulur. Köfte yapılır. Bir tencerede tuz ile su kaynatılır. Köfteler bu suda haşlanarak kevgirle alınır ve süzdürülür. Yumurtalar unla çarpılır. Köfteler unlu yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Yumurtaların çul çul uzaması özelliğidir. Soğan ve maydanoz piyazı ile servis yapılır. Not: Çullama yumurtaya bulanarak yapılan tüm kızartmalara verilen ortak addır. Tarif Mehmet Taş.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Çullama
Görsel Sahibi: H. İbrahim İncekara
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8429
Eklenme Tarihi :
17 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba