­ KULA GÖVECİ | Kültür Portalı

Kula Göveci - Manisa

Kula Göveci Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg kemikli kuzu eti
  • 500 g domates
  • 250 g yeşilbiber
  • 150 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kula Göveci Nasıl Yapılır

Kemikli kuzu eti parçalara ayrılıp büyük bir gövece yerleştirilir. Üzerini örtecek kadar su eklenir, ağzı kapatılıp akşamdan fırına koyulur. Sabah fırından alınan gövecin içindeki etler küçük parçalara bölünerek kemikleri ayıklanır. Parça etler küçük göveçlere yerleştirilir, kuşbaşı doğranmış domates ve biberler etin üzerine konulup tuz eklenir, karıştırılır. Üzerini örtecek kadar et suyu dökülür, bir çay kaşığı tereyağı konur ve ağzı açık olarak tekrar 180 derece ısıda fırına sürülerek 30 dakika pişirilir. Göveç sıcak olarak servis yapılır. Servis sırasında pirinç pilavı ve cacık önerilir. Not: Eti fırına verme şansı yoksa ilk aşamadaki işlem düdüklü tencerede 45 dakika pişirilerek yapılır.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 1290    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2024 Salı