Ezmeli Kebap - Kilis
Ezmeli Kebap Malzemeleri Nelerdir
- 750 g yağsız kıyma
- 1 kg domates
- 2 yeşil yada kırmızı biber
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7-8 dal maydanoz
Ezmeli Kebap Nasıl Yapılır
Kıymanın içerisine karabiber, tuz, kırmızı biber konur. Bir iki dakika yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak Adana kebap gibi şişlere takılır. Mangalda kömür ateşinde pişirilir. (Bir tarafı pişince sarsmadan öbür tarafı çevrilir.) Domatesler ve biberler ortalarından şişe takılarak kömür ateşinde pişirilir. Pişen domates ve biberlerin kabukaları soyulur. Küçük küçük doğranır. Soğan ince ince doğaranır. Domates, biber ve soğan karıştırılır. Tuz ilave edilir. Ezme hazırlanır. Servis tabağında ezme yayılır. Önceden pişirilen etler 2 cm boyunda koparılarakezmenin üzerine dizilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
EZMELİ KEBAP
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3997
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2023 Perşembe