­ GELELİ KEBABI | Kültür Portalı

Geleli Kebabı - Malatya

Geleli Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g nohut iriliğinde doğranmış yağsız kuşbaşı et
  • 4 adet domates
  • 4 adet biber
  • 4 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı yemeklik tuzlu yağ

Geleli Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanlar ateşte pişirilir (közlenir). Kabakları soyularak küçük küçük doğranır. Etler tercihen teflon bir kapta suyunu iyice çekene kadar kızartılır. Sonra bir yemek kaşığı yağ ilave edilir, tekrar kızartmaya devam edilerek pembeleşmesi sağlanır. Biberler kızardıktan sonra kabukları çıkarılarak küçük doğranmış domatesler konur, karıştırılır. Domates suyunu çekince yemek ocaktan alınır. En son, içine doğranmış patlıcanlar ve tuzu konarak karıştırılır. Hazırlanan yemek bir tabağa alınır üzerine eritilmiş tuzlu tereyağı dökülerek sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1324    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Ağustos 2024 Cuma