Kabuk (Çir) Kavurması - Malatya
Çir Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kase çir (kuru kayısı)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 kaşık tereyağı
Çir Kavurması Nasıl Yapılır
Buna kabuk kavurması, kabuk aşı, çir tatlısı gibi adlar da verilir. Aşılı kayısının yarılarak güneşte kurutulmuşundan yapılır. Üzerine ceviz içi serpilir ve azıcık su eklenerek pişirilir. Sonra tabaklara bir kat ceviz içi, bir kat çir kavurması dizilir. Bunların üzerine tavada yakılmış yağ gezdirilir ve servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1702
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
19 Ağustos 2024 Pazartesi