­ KABUK (ÇİR) KAVURMASI | Kültür Portalı

Kabuk (Çir) Kavurması - Malatya

Çir Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kase çir (kuru kayısı)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 kaşık tereyağı

Çir Kavurması Nasıl Yapılır

Buna kabuk kavurması, kabuk aşı, çir tatlısı gibi adlar da verilir. Aşılı kayısının yarılarak güneşte kurutulmuşundan yapılır. Üzerine ceviz içi serpilir ve azıcık su eklenerek pişirilir. Sonra tabaklara bir kat ceviz içi, bir kat çir kavurması dizilir. Bunların üzerine tavada yakılmış yağ gezdirilir ve servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1753    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2024 Pazartesi