Patlıcan Tava - Malatya
Patlıcan Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patlıcan
- 500 g parça et
- 2 baş sarımsak
- 2-3 domates
- 2-3 biber
- 2 baş soğan
- Kızartmak için yağ
Patlıcan Tava Nasıl Yapılır
Patlıcanlar doğranır. Bir tencereye konulur. Üzerine su ve tuzu eklenir. Bu suda yarım saat patlıcanın acısını vermesi için bekletilir. Buradan alınan patlıcanlar yeniden suyla durulanır. Tavada yağ eritilir, patlıcanlar beraberce kızartılır. Ayrıca parçalanmış etler de kızartılır. İki baş sarımsak soyulup patlıcana eklenir. Domates, biber, soğan doğranır, hazırlanır. Tencereye bir sıra et, bir sıra patlıcan; üzerine biraz soğan, domates, biber (çok pişirilecekse 3-4 kat, az kişi için pişirilecekse 2 kat serilir.) eklenir. Biraz su ilave edilerek pişirilir ve servis yapılır.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
809
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
30 Temmuz 2024 Salı