­ PATLICAN TAVA | Kültür Portalı

Patlıcan Tava - Malatya

Patlıcan Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg patlıcan
  • 500 g parça et
  • 2 baş sarımsak
  • 2-3 domates
  • 2-3 biber
  • 2 baş soğan
  • Kızartmak için yağ

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır

Patlıcanlar doğranır. Bir tencereye konulur. Üzerine su ve tuzu eklenir. Bu suda yarım saat patlıcanın acısını vermesi için bekletilir. Buradan alınan patlıcanlar yeniden suyla durulanır. Tavada yağ eritilir, patlıcanlar beraberce kızartılır. Ayrıca parçalanmış etler de kızartılır. İki baş sarımsak soyulup patlıcana eklenir. Domates, biber, soğan doğranır, hazırlanır. Tencereye bir sıra et, bir sıra patlıcan; üzerine biraz soğan, domates, biber (çok pişirilecekse 3-4 kat, az kişi için pişirilecekse 2 kat serilir.) eklenir. Biraz su ilave edilerek pişirilir ve servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 844    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Temmuz 2024 Salı