Kışke (Hıntiyye) - Mardin
Kışke Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet koyun kol
- 1,5 su bardağı nohut
- 3 su bardağı buğday
- 5 çorba kaşığı katı yağ
- Su
- Biber
- Tuz
Kışke Nasıl Yapılır
Etle beraber, akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı, ara sıra köpüğünü alarak kaynatılır. Et ve nohut dağılınca et kemiklerinden ayırılıp, didiklenir. Etin suyuna didiklenmiş etler ve tuz katılıp kaynatılır. Suyunu çekerse sıcak su eklemek gerekir. Servis yaparken üzerine kızgın yağ gezdirilir.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1719
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Kasım 2024 Çarşamba