Kabuklu Yemeği - Muğla
                
                
                    Kabuklu Yemeği Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g kurutulmuş taze fasulye
 
	- 2 adet kuru soğan
 
	- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
 
	- 1 yemek kaşığı mısır unu
 
	- 2 yemek kaşığı salça
 
	- 2 yemek kaşığı tozkırmızı biber
 
	- 5-6 diş sarımsak
 
	- 2-3 kaşık nar ekşisi
 
Kabuklu Yemeği Nasıl Yapılır
Fasulyeler, bir tencerede kaynatılan suya atılarak haşlanır. Soğanlar doğranır, başka bir tencerede ısıtılan zeytinyağında kavrulur. Üzerine un, un kavrulduktan sonra salça, toz kırmızı biber ve bir-iki su bardağı kadar fasulyenin haşlandığı sudan eklenir. Sos malzemesi suyu ile birlikte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra fasulyeler ilave edilir. Fasulye, üstünde biriken yağı çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişince de üzerine, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür. Kabuklu yemeği, sıcak servis edilir. 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kabuklu Yemeği
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4744   
                            Eklenme Tarihi :
                                07 Haziran 2017 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                14 Şubat 2025 Cuma