Siirt İçli Köftesi (Kitel) - Siirt
MALZEMELER (20-25 adet)
Dışı için
1 kg ince bulgur
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
2 adet soğan
500 gram orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı reyhan
Tuz, karabiber, pulbiber
Haşlamak için
Yeteri kadar su, tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar iyice yoğurun. Diğer taraftan iç malzeme için kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, margarin, haşlanmış pirinç, reyhan, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kaba alıp, karıştırın. Hazırladığınız bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve başparmağınızla açıp, incelterek yuvarlak şekil verin. İçine kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve kapatın. İç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Köfteleri kaynamış tuzlu suda 10 dakika haşlayın ve sıcak servis edin.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3359
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2017 Perşembe