­ DEVİN | Kültür Portalı

Devin - Şırnak

Malzemeler: Yoğurt, öğütülmüş buğday, su, Yapılışı: Yoğurt, öğütülmüş buğday bir tencerenin içine saf su konur ve ateşe bırakılır. Su kaynamaya başlarken bu arada devin için ayran hazırlanır. Yoğurt bir kaba dökülür ve karıştırılır. Ayran haline gelen yoğurt kaynamakta olan suyun içine dökülür bir süre karıştırılır. Kıvamına gelince son aşama olan öğütülmüş buğday atılır. Ve tekrar karıştırmaya başlanır. Kıvamına gelince ateşten alınarak sıcak servis yapılır. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Görüntülenme Sayısı : 2745    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe