Samsun Pidesi - Samsun
                
                
                    Samsun Pidesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Pide İçi Malzemeleri:
	- 6 büyük boy kuru soğan
 
	- 1 su bardağı sıvı yağ
 
	- 3 yemek kaşığı tereyağı 
 
	- 1/2 kg kıyma
 
	- Karabiber
 
	- 1/2 demet maydanoz
 
Samsun Pidesi Nasıl Hazırlanır?
Kuru soğan doğranarak sıvı yağda veya tereyağında kavrulur. Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Suyunu çekince ateşten alınır. Karabiber ve kıyılmış maydanoz eklenir. Her ne kadar Samsun Pidesi olarak ün salmışsa da aslında Samsun'da genelde iki ayrı pide yapılır. Terme Pidesi, Çarşamba Pidesi ve Bafra Pidesi olarak da Coğrafi İşaret olarak tescillenmiştir. Her ikisinin de yapımı ayrı, lezzeti ayrıdır. Bafra Pidesi daha çok kapalı denilen türdendir. Terme Pidesi ise açık denilen türde yapılmaktadır.
Kaynak: Sebahat KÖSE (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Açık Samsun Pidesi (Fotoğraf: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi)
                                            
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Samsun Pidesi (Fotoğraf: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi)
                                            
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Peynirli Samsun Pidesi (Fotoğraf: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi)
                                            
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Samsun Pidesi (Fotoğraf: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi)
                                            
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesi hamuru şekillendirilirken
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesi fırına veriliyor
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesi fırından çıkıyor
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesinin fazla unu süpürülüyor
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesine fırçayla tereyağı sürülüyor
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Bafra Pidesi dilimlenerek servise hazır ediliyor
                                            Görsel Sahibi: Mehmet ÇÖMEZ
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Terme Pidesi
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        22039   
                            Eklenme Tarihi :
                                13 Mart 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                27 Şubat 2020 Perşembe