­ BALIK SARMASI | Kültür Portalı

Balık Sarması - Van

Malzemeler:

- Van Balığı

- Balık havyarı

- Tuz ve karabiber

- Maydanoz

- Soğan

- Un, yumurta ve yağ

Yapılışı: Balıklar temizlenir, kılçıkları çıkartılır, diğer tarafta balığın havyarı tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve soğanla karıştırılıp, açılmış olan balığın içine koyularak sarılır, unlanır ve çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır. Soğan ile servise sunulur.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II,  Sayfa: 221

Görüntülenme Sayısı : 2757    Eklenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Temmuz 2018 Salı