Bulgur Şilesi (Çirişli ) - Van
Malzemesi:
- Yarım kg çiriş
- 2 adet domates kabuklan soyulmuş
- 1 çay bardağı inece bulgur
- 1 büyük baş soğan
- Yağ,
- Salça,
- Kırmızı biber
Yapılışı: Yağda iri doğranmış soğan kavrulur, baharat tuz ve salça ilave edilir. Domatesler ilave edildikten sonra yıkanmış, doğranmış çiriş katılır. 2 bardak su konur çirişler pişince bulgur atılır. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa:48
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2612
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
03 Eylül 2018 Pazartesi