­ BEZELYE DİBLESİ | Kültür Portalı

Bezelye Diblesi - Giresun

Bezelye Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg bezelye
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1-2 adet soğan
  • Tereyağı
  • Tuz

Bezelye Diblesi Nasıl Yapılır

Bezelyeler yıkanır, ayıklanır, küçük küçük doğranır. Tencereye yerleştirilir. Üstüne soğan pirinç, tuz ve yağı eklenir, pişirilir. Scak olarak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 5871    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2023 Salı