25 gr toz şeker
150 ml süt
90 gr ayçiçek yağı
Tuz
350 gr ceviz içi
4 adet yumurta sarısı
40 gr susam veya çörek otu
Cevizli Kömeç Nasıl Hazırlanır?
Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyunuz ve yoğurunuz.
Elde etiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendiriniz.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açınız.
Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştiriniz.
Rulo şaklinde sarınız ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştiriniz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Dilimleyerek servis ediniz.