­ CEVİZLİ KÖMEÇ | Kültür Portalı

Cevizli Kömeç - Zonguldak

Cevizli Kömeç

Cevizli Kömeç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

500 gr un
45 gr yaş maya
150 ml ılık su
25 gr toz şeker
150 ml süt
90 gr ayçiçek yağı
Tuz
350 gr ceviz içi
4 adet yumurta sarısı
40 gr susam veya çörek otu

Cevizli Kömeç Nasıl Hazırlanır?

Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyunuz ve yoğurunuz.
Elde etiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendiriniz.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açınız.
Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştiriniz.
Rulo şaklinde sarınız ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştiriniz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Dilimleyerek servis ediniz.
 
 
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Görüntülenme Sayısı : 10056    Eklenme Tarihi : 17 Nisan 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Mayıs 2019 Cuma