­ AĞUZ | Kültür Portalı

Ağuz - Artvin

Ağuz Malzemeleri Nelerdir

  • 1 litre ağuz sütü
  • 1 su bardağı süt

Ağuz Nasıl Yapılır

Yeni doğum yapmış ineğin ilk üç gün sağılan sütünden yapılır. Çok faydalıdır. İlk gün sağılan 1 litre süte 1 su bardağı süt, ikinci gün sağılan süte yarım su bardağı süt katılır. Üçüncü gün sağılan süte başka süt katılmaz. Sütler karıştırılıp tülbentten süzülerek bir tencereye alınır. Tencere içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine konularak 2,5 saat kaynatılır. Soğuduktan sonra dolaba kaldırılır. Yoğurttan daha katı bir kıvamı olur.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 2    Eklenme Tarihi : 25 Kasım 2025 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi