Ağuz - Artvin
Ağuz Malzemeleri Nelerdir
- 1 litre ağuz sütü
- 1 su bardağı süt
Ağuz Nasıl Yapılır
Yeni doğum yapmış ineğin ilk üç gün sağılan sütünden yapılır. Çok faydalıdır. İlk gün sağılan 1 litre süte 1 su bardağı süt, ikinci gün sağılan süte yarım su bardağı süt katılır. Üçüncü gün sağılan süte başka süt katılmaz. Sütler karıştırılıp tülbentten süzülerek bir tencereye alınır. Tencere içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine konularak 2,5 saat kaynatılır. Soğuduktan sonra dolaba kaldırılır. Yoğurttan daha katı bir kıvamı olur.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2
Eklenme Tarihi :
25 Kasım 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi