­ KABAK KIZARTMASI | Kültür Portalı

Kabak Kızartması - Tokat

Kabak Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kilo kabak
  • 6-7 dal maydanoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Kızartmak için tereyağı
  • Tuz

Kabak Kızartması Nasıl Hazırlanır?

Kabakların kabuğu soyulur. Kızdırılmış yağda kabaklar kızartılır. İnce ince doğranmış soğan ve maydanoz kızartılmış kabağa ilave edilerek 1-2 dk yağda çevrilir ve sıcak olarak servis edilir.

NOT: Arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4335    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Ocak 2020 Salı