Bat - Amasya
Bat Malzemeleri Nelerdir
- 100 g dövülmüş ceviz
- 5 adet taze soğan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı düğü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Bir tutam kırmızı pul biber
- 1 su bardağı su
Bat Nasıl Yapılır
Dövülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırılır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir. Yapılması kolay ve doğal gıdalardan oluşan iştah açıcı bir yemektir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Bat
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5919
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba