Gömbe - Amasya
Gömbe Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 küçük paket yaş maya
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Gömbe Nasıl Yapılır
Malzemeler ılık suyla yoğrulur. Mayanın kabarması beklenir. 1-1,5 saat dinlendirilir. Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye yayılır. Ortasına harç konulur. Diğeri harcın üzerine yayılır. Hamur tepsisinin içinde bohça şeklinde kapatılır. Tepsi içinde biraz mayalanmaya bırakılır. Hamur kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Gömbesi
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5948
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba