Kipe Yemeği - Amasya
Amasya Kipe Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- • 1 adet göden bağırsağı (kalın kısım)
- • 2 su bardağı bulgur
- • Kara biber, kırmızı biber, tuz, maydanoz
- • Kızartmak için 6 yumurta
- • 1 su bardağı sıvı yağ
Amasya Kipe Yemeği Nasıl Yapılır
Bulgur, maydanoz, kırmızı biber, kara biber ile iç hazırlanır. Gödenin içine doldurulur. Alt ve üst ucu iple bağlanır. Tencerede pişinceye kadar haşlanır pişirme suyuna tuz ilave edilir iyice soğuyunca keskin bir bıçakla (dağıtmadan) parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Diğer tarafta yumurtalar akı sarısına karışana kadar çırpılır. Soğuk kipeler yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3367
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı