Amasya Paluzesi - Amasya
Amasya Paluzesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 bardak nişasta
- 5 bardak su
- 1 bardak toz şeker
- 1 kaşık tereyağ
- 1/2 bardak ceviz içi
Amasya Paluzesi Nasıl Yapılır
4 bardak su kaynatılır. 1 bardak su ile nişasta karıştırılır ve kaynar suya ilave edilir, karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak ve soğuk olarak yenir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
PALUZE
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5030
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı