­ BANDA HOŞAFI | Kültür Portalı

Banda Hoşafı - Artvin

 Banda Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

Banda Artvin'in yüksek kesimlerinde yaylalarda ve mezralarda kendiliğinden yetişenyabani bir armut türüdür. Sonbahar aylarında toplanıp kurutulur ve hoşaf olarak tüketilir.

  • 2 su bardağı banda armut kurusu (gak)
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker

Banda Hoşafı Nasıl Yapılır

Banda kuruları saplarından ayıklanıp sıcak suyun içerisinde 20 dakika kadar bekletilir. Tencereye alınan suyun içine bandalar eklenip kaynamaya bırakılır. Yumuşamaya yakın toz şeker ilave edilir ve biraz daha kaynatılıp ateşten alınır.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

 

Görüntülenme Sayısı : 21    Eklenme Tarihi : 08 Ekim 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2025 Perşembe