Banda Hoşafı - Artvin
Banda Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
Banda Artvin'in yüksek kesimlerinde yaylalarda ve mezralarda kendiliğinden yetişenyabani bir armut türüdür. Sonbahar aylarında toplanıp kurutulur ve hoşaf olarak tüketilir.
- 2 su bardağı banda armut kurusu (gak)
- 2 litre su
- 1 su bardağı toz şeker
Banda Hoşafı Nasıl Yapılır
Banda kuruları saplarından ayıklanıp sıcak suyun içerisinde 20 dakika kadar bekletilir. Tencereye alınan suyun içine bandalar eklenip kaynamaya bırakılır. Yumuşamaya yakın toz şeker ilave edilir ve biraz daha kaynatılıp ateşten alınır.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Hoşaf ve Kompostolar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
21
Eklenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Kasım 2025 Perşembe