Bici Aşı - Ankara
                
                
                    Bici Aşı Malzemeleri Nelerdir
	- 20 tane taze asma yaprağı 
 
	- 1 çay bardağı bulgur 
 
	- Yarım çay bardağı sıvı yağ 
 
	- 1 orta boy soğan 
 
	- 1 çay kaşığı biber salçası 
 
	- 1 tatlı kaşığı domates salçası 
 
	- 2 su bardağı su 
 
	- 4 diş sarımsak 
 
	- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 
 
	- Tuz 
 
Bici Aşı Nasıl Yapılır
İnce ince doğranan soğanlar, sıvı yağ ile bir tencereye konulup kavrulur. İçine domates, biber salçası ve ince ince kıyılmış asma yaprakları ilave edilir. Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra su konularak kaynaması beklenir. Bulgur ilave edilir. Pişince ateşten alınarak servise hazır hale getirilir. İsteğe göre de üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ankara Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Bici aşı
                                            Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        15011   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Ocak 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ocak 2022 Salı