­ BULGURLU TAZE FASULYE | Kültür Portalı

Bulgurlu Taze Fasulye - Artvin

Bulgurlu Taze Fasulye Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 10 su bardağı su

Bulgurlu Taze Fasulye Nasıl Yapılır

Soğanlar doğranarak tencerede eritilen tereyağı ve sıvıyağ ile yumuşayana kadar kavrulur. Tencereye domates ve biber salçası ile doğranmış domates eklenip bir kaç dakika daha kavrulur, üzerine yıkanıp doğranmış fasulyeler ilave edilir ve fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edilir. Fasulyelerin üzerine su eklenip 30-35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. En son üzerine bulgur eklenip pişene kadar kaynatmaya devam edilir.

Görüntülenme Sayısı : 8    Eklenme Tarihi : 20 Ekim 2025 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2025 Pazartesi