­ ÇALMA PEKMEZLİ KÖY PİLİCİ | Kültür Portalı

Çalma Pekmezli Köy Pilici - Tokat

Çalma Pekmezli Köy Pilici İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet köy pilici
  • 1 çay bardağı çalma pekmez
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 5-6 diş dövülmüş sarımsak
  • Kaya tuzu
  • Pul biber

Çalma Pekmezli Köy Pilici Yapılışı:

Köy pilici 5-6 parçaya ayrılır. Parçalar kemiğe gelecek şekilde çentikle açılır. Pekmez, sirke, limon suyu,salça,erik ekşisi,sarımsak,tuz ve pul biber bir kapta karıştırılır. Tavuk parçaları bu sosun içinde en az 8 saat bekletilir. Izgarada veyafırında her yüzü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Tokat Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3541    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Mart 2020 Salı