Güllü Baklava - Kayseri
Güllü Baklava Malzemeleri Nelerdir
- 5.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2çay bardağı limon suyu
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 300 g tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı şeker
- 6 bardak su
- 3 su bardağı nişasta
Güllü Baklava Nasıl Yapılır
- Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra ortasından tutup saat yönünde çevirin.
- Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp ters çevirip, yağladığınız tepsiye yan yana dizin.
- Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.
Kaynak: Kayseri, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yunus Emre AKKOR, Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Güllü Baklava
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1513
Eklenme Tarihi :
27 Eylül 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Kasım 2023 Pazartesi