Çömlekte Güveç - Diyarbakır
Çömlekte Güveç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir
- 1 kg kemikli parça et (koyun veya kuzu)
- 2 adet patlıcan
- 5-6 adet sivri biber
- 1,5 kg domates
- 1 baş sarımsak
- Tuz, pul biber
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Çömlekte Güveç Yapılışı
Etle salça, tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır. Patlıcan, domates ve sivri biber ilave edilerek karıştırılır. Sarımsak taze ise kabukları soyulmadan, değilse kabukları soyularak sebzelere katılır. Güvecin içine önce et sonra patlıcan biber ve sarımsak; daha sonra ise yağ ve tuz ile beraber küçük parçalar halinde domates konularak fırında pişirilir. Ekmek fırınlarında veya tandırlarda pişirildiğinde daha iyi sonuç alınır.
Diyarbakır Geleneksel Mutfak
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
26115
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2022 Salı