Hamsi Kuşu - Trabzon
Hamsi Kuşu
Hamsi Kuşu için Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 200 gr hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
- 1 su bardağı mısır unu
- Yarım demet maydanoz
- 2 baş taze soğan
- 3 yumurta
- Bir tutam tuz
Hamsi kuşu nasıl Yapılır?
Bir kapta yumurta, mısır unu ve tuz ile iyice karıştırılır. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, soğan ve hamsi ilave edilir. Bir tavaya yağ konulur, hazırlanan, malzeme elde köfte şeklinde şekillendirilir ve ısıtılmış yağda kızartılır. Alt üst edilerek pişirilir. Arzu edilirse hamsi kuşlarının üzerine çırpılmış yumurta gezdirilerek pişirilir sıcakservis edilir. Afiyet Olsun…
Hamsi Kuşu
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
45046
Eklenme Tarihi :
20 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı