Hamsili Pilav - Rize
Hamsili Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- hamsi
- pirinç
- su
- soğan
- tereyağı
- fıstık
- üzüm
- dereotu
- dolma baharı
- arzuya göre karabiber
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Hamsiler ayıklanıp temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve tuzlanır. Bir tencerede soğan doğranıp ½ paket margarinle kavrulur, fıstık, üzüm ilave edilir. Tuzlu suda haşlanıp süzülen pirince su ilave edilir ve hafif kavrulur, su ilavesi ile pişirilir. Suyu çekince 15-20 dakika demlendirilir, bu arada artan margarin ikiye ayrılıp tere yağla eritilip demlenen pilavın üzerine dökülür. Seker, bahar, biber ve dereotu ilave edilip karıştırılır. Hamsiler orta büyüklükte yağlanmış bir tepsiye sırtları tepsiye gelmek üzere biç aralıksız sıralanır. Tabii tepsinin kenarlarına da hazırlanan iç pilav yayılır. Üzeri hamsiyle tamamen kapatılır, artan yağ üzerine dilimler halinde bırakılır, kızgın fırında kızartılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
Rize Geleneksel Mutfak
Hamsili Pilav
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsili Pilav
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsili Pilav
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9130
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
17 Mart 2022 Perşembe