­ KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Kabak Tatlısı - Düzce

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg bal kabağı
  • ½ kg toz şeker
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 1 kâse kaymak
  • 1 su bardağı su

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Bal kabağı dışı soyularak küçük dilimlere ayrılır. Toz şeker ve su ilavesi yapılarak bir tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş iç ceviz ve kaymak konularak servis edilir.

Hazırlanış Süresi; 45 dakika, 6-8 kişilik

Not: Bal kabağı dilimlenip şekerlendikten bir gün sonra pişirildiğinde daha lezzetli olur.

Görüntülenme Sayısı : 3541    Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe