Kabaklı Çorba - Giresun
                
                
                    Kabaklı Çorba Malzemeleri Nelerdir
	- 1/2 kara kabak
 
	- 1 kg taneli (olgunlaşmış) yeşil fasulye
 
	- 2 adet soğan
 
	- 1/2 su bardağı mısır unu
 
	- 1 çorba kaşığı toz şeker
 
	- 5 su bardağı su
 
	- 1 çorba kaşığı tereyağı
 
	- Fındık yağı
 
	- Tuz, kırmızı pulbiber
 
Kabaklı Çorba Nasıl Yapılır
 
Kabak yıkanır, kuşbaşı doğranır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp bölünür. Kabak ve fasulye kaynamakta olan suya atılır. Bir süre pişirildikten sonra unu, şekeri, biberi koyulur. Diğer tarafta ince kıyılımış soğan yağda kavrulur, kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilavesi ile 5-10 dakika daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kabaklı Çorba
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Karakabak Çorbası
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5868   
                            Eklenme Tarihi :
                                06 Mart 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                09 Mart 2023 Perşembe