Bolu Usulü Kara Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet orta boy kara kabak
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kase dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı su
Bolu Usulü Kara Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Kabağın içi boşaltılır, dış kabukları soyulmadan üçgen şeklinde iri iri doğranıp iç kısımları alta, kabukları üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Üzerine toz şekeri ve suyu eklenerek, kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakılır. Pişince bir gece dinlenmeye bırakılır. Ertesi gün üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak