­ KARA LAHANA HAŞLAMASI | Kültür Portalı

Kara Lahana Haşlaması - Sakarya

Kara Lahana Haşlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 6 bağ lahana
  • 1 kase fasulye
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 kg kemik
  • 3 tatlı kaşığı acı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 12 yemek kaşığı iç yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su

Kara Lahana Haşlaması Nasıl Hazırlanır?

Lahana önce yıkanır temizlenir, daha sonra elle bükülerek doğranır. Fasulyeyle beraber veya ayrı ayrı 1 saat haşlanır ve süzülür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir. Ayrıca tuzu biberi konur ve yarım saat pişirilir.

Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008

Görüntülenme Sayısı : 14477    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2019 Cuma