Kaygana - Aksaray
Kaygana İMalzemeleri Nelerdir
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet sivribiber
- 3,4 dal maydanoz
- 1 tane yeşil soğan
- Tuz Karabiber
- Kırmızı biber
- sıvıyağ
- aldığı kadar un
Kaygana Nasıl Yapılır
Yumurta, su, süt ve yoğurt çırpılıp içine tuz, baharat, küçük doğranmış yeşillik koyup karıştırılır. Un ilave edilerek krep kıvamına getirilir. (Kıvamı tavaya döktüğümüzde kendiliğinden biraz yayılacak şekilde olmalıdır.) Tava çok az yağlanıp ısıtılır. Kepçeyle hamurdan tavaya dökülüp çifit taraflı kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Aksaray Geleneksel Mutfak
Kaygana
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3669
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba