Keşkek - Afyonkarahisar
Keşkek Malzemeleri Nelerdir?
- 2 su bardağı göce ( dövme, aşurelik buğday)
- Yarım su bardağı nohut
- 1 kg kemikli parça et ( gün görmez dana döşü)
- 1-2 parça ilikli kemik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 adet limon
Keşkek Nasıl Yapılır
Kaymak Hazırlanışı: Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır. Ertesi gün parça et ve ıslatılan malzeme çömleğe konup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur. Sabah erkenden fırından alınır. Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür. Dövülürken kaymak ilave edilir. Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızı biber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır. Servis tabağına alınan keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır. Hazırlanan sos üzerine dökülerek servis edilir.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri, Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
'KEŞKEK'
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi-Muzaffer UYAN
Keşkek
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
35900
Eklenme Tarihi :
27 Mayıs 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba