­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Diyarbakır

Keşkek Malzemeleri Nelerdir

  • Kemikli et, kemik veya et kavurma
  • 2 su bardağı dövme
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 1-2 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • Kişniş
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Keşkek Nasıl Yapılır

Nohut ve dövme yıkanıp ıslatılır. Doğranmış soğan yağda kavrularak et veya kemik ilave edilir. Domates salçası, domates ve sivri biber katılarak iyice kavrulur. Karışıma ıslatılmış dövme, nohut ve 6-7 su bardağı su konulur. Tuz, kişniş ve pul biber ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse salçasız ve yağsız hazırlanıp et yerine kavurma katılabilir. Düdüklü tencere kullanılabilir.

Görüntülenme Sayısı : 4135    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı