Kuymak - Erzurum
Kuymak Malzemeleri Nelerdir
- 250 g tereyağı
- 3,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 250 g civil peyniri
Kuymak Nasıl Yapılır
Tereyağı tavaya alıp eritilir (Yakmayın) Ayrı bir kasede un ve yoğurt çırpılır. Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edilir ve sürekli karıştırarak 3 dakika pişirilir. Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edilir ve iyice karıştırılır. Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir. Sıcak servis edilir.
KUYMAK
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8138
Eklenme Tarihi :
25 Nisan 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Kasım 2022 Çarşamba