Kuyu Kebabı - Karabük
Kuyu Kebabı
Safranbolu'nun Güney bölgesinde yapılan bir kebap türüdür. Özel şekilde yapılmış kuyular odun yakılarak hazırlanır. Kuzular kancalarla kuyuya sallandırılır. Üzeri kapatılarak çamurla sıvanır. Kendi buharı ile piştikten sonra parçalanarak servis yapılır.
Kuyu Kebabı Malzemeleri Nelerdir
Kuyu Kebabı Nasıl Yapılır
1 kuzu özel hazırlanmış kuyuya kancalarla sallandırılır. Kuyunun üzeri kapatılarak çamurla sıvanır. Kendi buharı ile piştikten sonra parçalanarak sıcak servis edilir.
Not: Kuyuda önceden odun yakılarak köz haline getirilir.
Kuyu Kebabı
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6680
Eklenme Tarihi :
03 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı