­ MADIMAK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Madımak Yemeği - Sivas

Madımak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 500 gr madımak
  • ½ çay bardağı pilâvlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 7-8 dilim pastırma veya 1 yemek kaşığı çemen
  • 2 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • yeterince su
  • tuz
  • kırmızıbiber 

Madımak Yemeği Nasıl Hazırlanır?

Doğada yetişen bir bitki olan madımak toplanır, ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencereye yağ, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, pastırma konularak çevrilir. Üzerine madımaklar, pilâvlık bulgur, su, tuz ve kırmızıbiber veya biber salçası ilâve edilerek pişirilir. Günümüzde madımak yemeklerine salça konulursa da eskiden madımak pişirirken domates salçası kullanılmazdı. Köylerde madımak yemeği pişirilirken içine su ile birlikte bir su bardağı da süt katılır.

Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)

Görüntülenme Sayısı : 40674    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2019 Çarşamba