­ MISIR ÇORBASI | Kültür Portalı

Mısır Çorbası - Zonguldak

Mısır Çorbası

Mısır Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 250 gr barbunya fasulye

250 gr öğütülmüş mısır

1 yemek kaşığı tereyağı, tuz

1 kg süt veya yoğurt

Mısır Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Barbunya ve öğütülmüş mısır ayrı ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Sonra ikisi birlikte düdüklüde pişirilir. Servis tabağına sıcak olarak konursa, sıcak süt ile birlikte, soğuk olarak konursa yoğurt veya ayranla karıştırılıp servis yapılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 11064    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi