Ordu Yağlısı - Ordu
Ordu Yağlısı (pide) İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- yarim çay kasigi tuz
- bir tutam toz seker
- 20 gr yas maya
- yumurta
Pide içi için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 6-7 dal maydanoz
- Tuz
- Tereyağı
Ordu Yağlısı Nasıl Hazırlanır?
Hamuru için verilen malzemeler bir kaba konup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Diğer yanda, kıymayı bir tencerede az zeytinyağı ile kavurup ince doğranan soğanı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber isteğe bağlı maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hamurdan büyük bir parça alınıp, elips şeklinde açılır. Açılan hamura kıyma içi serilerek elipsin iki ucu birleştirilir ve mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Fırından çıkmadan önce pidenin orta yerine bir yumurta kırılır, yumurta piştikten sonra fırından çıkan pide servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Ordu Yağlısı(Pide)
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15428
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe