Oruk - Kilis
Oruk Malzemeleri Nelerdir
- Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 kg orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 baş soğan
- 1 baş sarımsak
- Yeterince kırmızı biber
- Karabiber ve tuz
Oruk Nasıl Yapılır
Bulgur tepsiye konur. Su ile ıslatılır. Kaşıkla karıştırılır. Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır. Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. 20-25 dakika sonra et karıştırılır. Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir. Köfte tepsinin bir yanında toplanır. Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde “Adana Şiş Kebap / Adana Kebap” şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir. İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir.
Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )
Kilis Geleneksel Mutfak
Oruk
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8654
Eklenme Tarihi :
12 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2024 Cuma