Patates Dolması Malzemeleri Nelerdir (6-8 kişilik)
- 1 kg patates
- 1 su bardağı pirinç
- 250 g kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı salça
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, nane
- Tuz
- 1 su bardağı su
Patates Dolması Nasıl Yapılır
Patatesler soyularak, içleri boşaltılır. Doğranmış soğan, kıyma, pirinç, maydanoz, bir miktar yağ, tuz ve baharatlar yoğrulur. Hazırlanan dolgu malzemesi patateslerin içlerine doldurulur, tencereye dizilir. Sıvıyağ ve sıcak suda eritilen salça tencereye dökülür. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak